Koop online. Annuleren verruimd.

Bedenktijd

Als u voor 13 juni 2014 iets kocht op internet, had u een bedenktijd van zeven werkdagen. De bedenktijd wordt vanaf 13 juni 2014 langer: veertien dagen. U hebt dan dus twee weken de tijd om te bepalen of u de aankoop wilt houden.

Let op: de verkoper moet u informeren over de bedenktijd. Doet hij dit niet goed, dan wordt de bedenktijd verlengd naar maximaal twaalf maanden. Krijgt u alsnog later alle informatie? Dan hebt u opnieuw een bedenktijd van veertien dagen.

Geld terug nadat u gebruik hebt gemaakt van de bedenktijd

Wilt u van de overeenkomst af? Bijvoorbeeld omdat u het gekochte product toch niet wilt? Als u voor 13 juni 2014 tijdens de bedenktijd besloot om het contract te annuleren, kreeg u het geld terug binnen 30 dagen. Met de komst van de nieuwe regels moet u binnen veertien dagen uw geld terugkrijgen. Deze veertien dagen gaan lopen vanaf het moment dat u gebruik hebt gemaakt van uw bedenktijd.

Let op: de verkoper mag wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen.

Terugsturen product

U moet binnen veertien dagen nadat u van de bedenktijd gebruik hebt gemaakt het product terugsturen. Dit is ook een nieuwe regel.

Gratis juridisch advies.

 

Mocht de verkoper niet meewerken: neem voor gratis juridisch advies contact op met een van onze juristen. U ontvangt gegarandeerd binnen 24 antwoord op uw per telefoon of email gestelde vraag.

Comments are closed.


Rechtvoorzijnraapjuristen.nl

Recht voor zijn Raap Juristen vormen een juridisch adviesbureau waarbij elke per telefoon of e-mail gestelde vraag op juridisch gebied, kosteloos binnen 24 uur wordt beantwoord.

Juridisch annuleren Time Share.

* Binnen drie maanden

* Binnen hele EG

* Time Share contracten

* Onderhoudscontracten

* Resale- en lidmaatschapscontracten

Contact

Uw naam*
Uw email*
Onderwerp
Uw bericht
captcha