Rechter: huurder geen courtage verschuldigd aan makelaar.

Posted By: rechtvoorzijnraap - A Snijders on feb 21, 2014 in Uncategorized

 

Advertentie makelaar.

Makelaars bieden tegenwoordig in hun advertenties in krant of websites woningen te huur aan. Belangstellenden dienen contact op nemen met de makelaar. De verhuurder laat alle bijkomende werkzaamheden zoals bezichtiging over aan de makelaar.

Bemiddelingskosten verschuldigd?

Doorgaans brengen makelaars voor de totstandkoming van de huurovereenkomst bemiddelingskosten van één of meerdere maanden huur in rekening bij de nieuwe huurder. Dit is al sedert jaar en dag gebruikelijk.

De Kantonrechter te Amsterdam heeft aan deze praktijk een einde gemaakt. De Kantonrechter overwoog dat de verhuurder lastgever was van de makelaar om de advertentie op de website van de makelaar te zetten. Kosten hiervoor dient de makelaar bij de opdrachtgever in rekening te brengen.

De vraag rees of de huurder ook een overeenkomst van opdracht of lastgeving met de makelaar had gesloten. De kantonrechter overwoog hierover dat zulks niet het geval was nu de huurder aan de makelaar geen opdracht had gegeven om voor hem een woning te zoeken. Hij reageerde slechts op deze specifieke woning.

De huurder was dus geen betaling van bemiddelingskosten verschuldigd.

Is dit probleem herkenbaar? Neem contact op met een van onze juristen voor een gratis juridisch advies.

Comments are closed.


Rechtvoorzijnraapjuristen.nl

Recht voor zijn Raap Juristen vormen een juridisch adviesbureau waarbij elke per telefoon of e-mail gestelde vraag op juridisch gebied, kosteloos binnen 24 uur wordt beantwoord.

Juridisch annuleren Time Share.

* Binnen drie maanden

* Binnen hele EG

* Time Share contracten

* Onderhoudscontracten

* Resale- en lidmaatschapscontracten

Contact

Uw naam*
Uw email*
Onderwerp
Uw bericht
captcha