Reisorganisatie moet schade beroving betalen.

By 4 juni 2013Vakantieperikelen

Een goede tip voor vakantiegangers: laat u bij geleden schade niet afschepen door de reisorganisatie. De rechter geeft u eerder gelijk dan u denkt. Hierbij een recente uitspraak.
Mevrouw Raap boekt bij de reisorganisatie Recht B.V, een vliegreis naar Turkije. Vervoer vanaf de luchthaven naar hotel is bij de prijs inbegrepen. Tijdens een onaangekondigde busstop wordt mevrouw in de bus beroofd van haar geld en papieren. Mevrouw Raap loopt tevens ernstig letsel op aan een enkel.
Mevrouw Raap dient een schadeclaim in bij Recht B.V. die verantwoordelijkheid afwijst wegens overmacht. Recht B.V. beroept zich hierbij op haar algemene voorwaarden die bij overmacht aansprakelijkheid uitsluiten.
De rechter maakt van die opvatting gehakt. Recht B.V. dient alles te doen om de reiziger veilig naar het hotel te vervoeren. Dat was hier niet het geval geweest. De bus was diep in de avond geparkeerd op een onverlichte parkeerplaats die zich op 40 meter van het restaurant bevond. De parkeerplaats was verlaten en bevond zich langs een autoweg. Daarnaast had de chauffeur de bus verlaten en de bus bij de twee ingangen niet afgesloten.
Volgens de rechter had de reisorganisatie onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen en diende Recht B.V. alle schade ontstaan en verband houdende met de beroving aan mevrouw Raap te vergoeden. Hierbij waren alle kosten die niet door de ziektekostenverzekeraar werden vergoed inbegrepen.
Leidt u schade tijdens vakantie die niet wordt vergoed: neem contact op met Recht voor zijn Raap Juristen. Het eerste advies is gratis.

Leave a Reply