Inning alimentatie: indexering vijf jaar terug

By 12 augustus 2014ongecategoriseerd

Wettelijke indexering.

Zowel voor partneralimentatie als kinderalimentatie geldt de wettelijke indexering. Dat betekent dat de te betalen alimentatie jaarlijks met een bepaald percentage wordt verhoogd. Voor 2013 was dit 1.7% en voor 2014 0.9%

Zonder rechter.

De indexering geldt van rechtswege en hoeft dus niet door de rechter te worden opgelegd. Anders dan bijvoorbeeld het LBIO gaan onze juristen ook met de inning van de indexering 5 jaar terug. Dat kan behoorlijk oplopen. Onlangs voorzagen wij een vrouw die voor drie kinderen alimentatie ontving doch nooit de indexering.

Wij bezorgden de vrouw meer dan vierduizend Euro!

Geen advocaat nodig.

Voor het innen van de indexering is geen advocaat nodig. Zelfs niet gewenst. Een advocaat kost geld en kost vaak meer dan het opbrengt. Zeker in dit soort zaken.

Contact.

Betaalt uw ex geen indexering? Neem contact op met een van onze juristen voor een gratis juridisch advies.