Beslag vakantiegeld: terugbetalen!

By 6 november 2014Consumentenrecht

Beslagvrije voet.

 

In eerdere publicaties zijn wij reeds ingegaan op klachten over deurwaarders en gemeentes die de beslagvrije voet niet of onjuist berekenen. Zie onder meer Klachten deurwaarders, Vakantiegeld en beslag, Beslagvrije voet: geen WWB sanctie.

 

Inmiddels hebben wij legio cliënten bijgestaan om te veel gelegde beslagen met succes terug te vorderen.

 

Beslag op vakantiegeld.

 

Een vraagpunt bij beslagen en kortingen door uitkeringsinstanties is steeds het vakantiegeld geweest. Ondanks het feit dat de Rechtbank te Rotterdam reeds een verbod had uitgesproken weigerden deze instanties dit vonnis toe te passen en het vakantiegeld terug te betalen.

 

Hoge Raad.

 

Aan alle onzekerheid is thans een eind gekomen. Min of meer toch verrassend heeft de Hoge Raad thans uitgesproken dat vakantiegeld maandelijks in een jaar wordt opgebouwd en het niet is toegestaan dit vakantiegeld aan één maand ( de uitkeringsmaand in april of mei) toe te rekenen.

Dit betekent in 90% van de zaken dat te veel ingehouden vakantiegeld met terugwerkende kracht moet worden terugbetaald!

 

Terugbetalen.

 

Inmiddels hebben wij ruime ervaring opgedaan met terugvordering van te veel beslagen loon of uitkeringen. Mocht ook bij u het vakantiegeld onder een beslag zijn gevallen dan adviseren wij u dringend telefonisch of per email contact met ons op te nemen. U ontvangt binnen 24 uur altijd een gratis juridisch advies.

Leave a Reply