Deurwaarder persoonlijk aansprakelijk.

By 28 november 2014Incasso

Deurwaarders en beslagvrije voet. In meerdere blogs hebben wij reeds de praktijken van deurwaarders op dit gebied aan de kaak gesteld. Met name de onjuiste berekening van de beslagvrije voet bij beslagen heeft steeds onze warme aandacht gehad. Voor veel cliënten hebben we geld kunnen terughalen.

 

Vaak is het verweer van deurwaarders geweest dat terugbetaling niet meer mogelijk was omdat de beslagen gelden reeds waren doorbetaald aan de opdrachtgever en die vervolgens niet tot terugbetaling bereid was.

 

Dit verweer gaat echter niet meer op.

 

Persoonlijk aansprakelijk.

 

De Rechtbank Limburg heeft een vonnis gewezen waarbij uitdrukkelijk is bepaald dat de deurwaarder en ook zijn BV verantwoordelijk is voor de berekening van de beslagvrije voet en het executeren van het beslag. Indien de deurwaarder die bevoegdheden onjuist gebruikt is hij hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

 

Dit een echte doorbraak. Het verweer van de deurwaarder dat zijn opdrachtgever moet worden aangesproken is verworpen.

 

Vakantiegeld.

 

In ons eerdere blog Beslag vakantiegeld: terugbetalen hebben wij reeds besproken dat de Hoge Raad, ons hoogste rechtscollege, heeft bepaald dat het vakantiegeld niet meer aan de uitbetalingsmaand mag worden toegerekend maar over twaalf maanden moet worden verdeeld.

 

Samen met dit vonnis betekent dit dat de deurwaarder niet alleen persoonlijk aansprakelijk is voor de terugbetaling van de te veel beslagen loon of uitkering  maar tevens voor terugbetaling van het gelegde beslag op vakantiegeld.

 

Contact.

 

Herkent u dit probleem in uw eigen situatie? Denkt u ook voor terugbetaling in aanmerking te komen?

 

Neemt u dan voor een gratis advies contact op met een van onze juristen.

 

Leave a Reply