Restschuld. Uw oplossing

By 11 augustus 2016Civielrecht

Restschuld.

Onze organisatie wordt regelmatig benaderd door cliënte die vanwege financiële problemen hun woning met een grote restschuld hebben moeten verkopen. De gevolgen zijn vaak dramatisch. De cliënten zitten met een enorme schuld die ze nooit meer betaald krijgen.
Banken schakelen deurwaarders en aan de bank gelieerde incassoburo’s zoals Lindorff in waardoor de schuld alleen maar oploopt.

Regeling.

De afgelopen maanden hebben wij diverse cliënten blij kunnen maken met een door ons met de bank getroffen regeling. Eén gezin had een restschuld van maar liefst € 165.000,–. Wij hebben de schuld in samenspraak met de bank kunnen fixeren op € 14.000,– die cliënten in vijfjaar kunnen terugbetalen.

Een tweede cliënt had een schuld van €95.000,–. Hij had echter nog en effectenpolis tot een bedrag van € 15.000,– Middels cessie van deze polis aan de bank werd de totale schuld afgekocht.

Uiteraard is de financiële situatie per zaak verschillend. Het is een ervaringsgegeven dat banken zo snel mogelijk deze restschulden willen afboeken en zij vaak bereid zijn onder bepaalde voorwaarden met een laag bedrag of andere regeling genoegen te nemen.

Advies.

Heeft u met een probleem van restschuld te maken neem dan contact met ons op voor een gratis juridisch advies. Wij maken een inventarisatie voor u en zoeken voor u een passende oplossing.