Klacht salaris advocaat.

By 25 januari 2017Civielrecht

Excessief declareren.

Medio 2016 werden wij benaderd door een cliënte uit het oosten van het land. Bij haar echtscheiding had zij rechtshulp ingeroepen van een groot advocatenkantoor bij haar in de buurt. Ondanks de verplichting daartoe werd cliënte niet gewezen op de mogelijkheid van gesubsidieerde rechtsbijstand van overheidswege, de zogenaamde toevoeging.

Vanaf januari 2014 tot medio 2015 ontving zij maandelijks nota’s tot een totaal bedrag van maar liefst € 53.000,–(!). De hele opbrengst van haar boedelscheiding ging naar de advocaat.

Een eerste studie van het dossier leerde ons dat hier sprake was van excessief declareren.

Geschillencommissie Advocatuur.

Na uitvoerige correspondentie met het betrokken kantoor is de zaak voorgelegd aan de Geschillencommissie Advocatuur te ’s-Gravenhage. Na een turbulente zitting in Utrecht was het uiteindelijke resultaat dat cliënte € 28.000,– moest betalen.

Recht voor zijn Raap Juristen hebben cliënte een voordeel van € 25.000,– bezorgd. U kunt zich voorstellen dat cliënte meer dan tevreden was. Het betrokken advocatenkantoor duidelijk niet.

Contact.

Heeft u ook problemen met de declaratie van uw advocaat neem dan contact op met Recht voor zijn Raap Juristen voor een vrijblijvend gratis juridisch advies. U zult er geen spijt van hebben. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort zaken.