U heeft uw klacht gemeld bij een van onze juristen;  hierop krijgt u beslist binnen 24 uur een eerste gratis advies.

Haalbaarheid schadevergoeding

De jurist bespreekt tijdens het eerste gratis advies alle ins en outs van uw zaak en beoordeelt de haalbaarheid van het verkrijgen van een schadevergoeding voor u. Hoe verkrijgt u nu die schadevergoeding in de vorm van een vergoeding in geld?

De betrokken arts wordt aansprakelijk gesteld voor de schade die uit materiële of immateriële schade kan bestaan. De zaak wordt dan vaak overgenomen door de verzekering van de arts nu deze voor dit soort zaken verplicht verzekerd is. Wanneer aansprakelijkheid wordt erkend speelt alleen de hoogte van de vergoeding nog een rol. Als dit geregeld wordt dan is de zaak rond. Toch is het goed te weten dat verzekeraars niet gebrand zijn op procedures en liever schikken. In dat geval wordt doorgaans door beide partijen water bij de wijn gedaan en wil men een civiele procedure vermijden.

Meerdere procedures mogelijk

Voor het verkrijgen van een schadevergoeding behoeft u in elk geen tuchtrechtelijke zaak aan te spannen. De tuchtrechter kent nooit een vergoeding toe. Uiteraard is het wel mogelijk twee procedures naast elkaar te voeren: de zogenaamde civiele procedure ter verkrijging van schadevergoeding bij de gewone rechter en de disciplinaire zaak bij de tuchtrechter. Het verwijt kan zelfs zodanig zijn dat na uw aangifte ook een strafzaak volgt.

Raadsman of advocaat

In beide procedures hebben Recht voor zijn Raap Juristen ruime ervaring. Zaken met een belang tot € 25.000,- kunnen door onze juristen  zelf als raadsman worden gevoerd. Bij zaken van een hoger belang dient voor de procedure een advocaat te worden ingehuurd. Wij hebben afspraken gemaakt met een aantal advocatenkantoren dat zij tegen een gematigd tarief hun diensten aan u kunnen verlenen.

Advies van uw aanspreekjurist

Tijdens de gehele procedure wordt u bijgestaan door een van onze juristen en kunt u altijd op uw aanspreekjurist terugvallen voor advies.

Een gedetailleerde toelichting over de civiele procedure zelf ontvangt u van de behandelend jurist, uiteraard vóór de procedure wordt opgestart. Elke stap en vervolgstap wordt slechts in overleg en met uw toestemming genomen totdat uiteindelijk  een vonnis wordt gewezen.