Inkomensafhankelijke huur

By 26 mei 2013Huurrecht

Als huurder van uw woning zal het u niet zijn ontgaan dat per 1 juli 2013 het wetsvoorstel Inkomensafhankelijke huur in werking treedt.

Huurders van sociale woningen gaan per 1 juli 2013  een huur betalen die afhankelijk is van het inkomen van de alleenstaande  of een gezin. De inkomensgegevens dienen door de belasting dienst te worden verstrekt .Het is de verwachting dat omtrent het vastgestelde inkomen en de redelijke huurprijs een regen van bezwaren gaat volgen. Dat is ook terecht. Er zal discussie ontstane over het door de fiscus opgegeven inkomen en als dat al correct is speelt de toestand der huurwoning ook een rol. Er ligt dus een berg aan juridisch werk te verwacten.

De nieuwe wetgeving geldt niet voor particuliere huurders en verhuurders.

Recht voor zijn Raap Juristen houden  van doorpakken en  bij klachten staan zij u graag bij met advies en zo nodig verdere juridische begeleiding.

Vul bij problemen het contactformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie. Het is een ervaringsgegeven dat bij dit soort zaken een gezamenlijke actie de kans van slagen doet stijgen. Kent u meerdere huurders met hetzelfde of aanverwant probleem laat dit  weten.