Klachten advocaat.

By 30 juli 2015ongecategoriseerd

Toename klachten.

Vanwege onze specialisatie op dit gebied wordt ons kantoor in toenemende mate benaderd met klachten over advocaten. Het betreft hier met name problemen over te hoge declaraties en het niet wijzen van cliënten op de mogelijkheid van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Bovenmatig declareren.

Een cliënte uit Friesland nam een bekend advocatenkantoor uit Brabant in de arm in verband met een brandschadezaak. Er werd geen procedure gevoerd doch de advocaat declareerde bijna € 90.000,–(!). Na dreiging met tuchtrechtelijke en civielrechtelijke acties van onze kant bleek de advocaat bereid tot schikken Hij betaalde uiteindelijke zij het knarsetandend een bedrag van maar liefst € 30.000,– aan cliënte terug.

Een advocaat uit Deventer bracht cliënte circa € 60.000,– in rekening voor een echtscheiding met bijbehorende boedelscheiding. Tegen cliënte werd gezegd dat zij niet in aanmerking kwam voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Cliënte had hierover nog nooit gehoord totdat zij via een kennis vernam dat zij wellicht voor deze zogenaamde toevoeging in aanmerking kwam. Dat bleek inderdaad zo te zijn.

Op dit moment zijn wij voor cliënte aan de slag om vele tienduizenden Euro terug te vorderen c.q. de rekeningen te laten crediteren. Wij houden u op de hoogte van het verloop.

Een advocaat uit Kerkrade brengt een zakelijke cliënt € 14.000,– in rekening voor het voeren van een kort gedingprocedure. Die start hij niet en produceert slechts e-mailberichtjes. Via de Geschillencommissie Advocatuur hebben wij betrokkene gedwongen een bedrag van € 7000,-terug te betalen.

Een advocaat uit Tilburg brengt een nota van € 6000,– bij cliënte in rekening voor een arbeidsgeschil. Zij bleek echter in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogenaamde toevoeging. Na onze interventie crediteerde hij de volledige nota.

Dit is slechts een beknopte bloemlezing van de klachten over advocaten die wij ontvangen.

Oorzaak?

In de advocatenwereld is de spoeling dunner en de concurrentie groter geworden. Daarnaast zijn cliënte mondiger geworden en pikken zij niet meer alles, ook niet van advocaten.
Heeft u ook vergelijkbare ervaringen? Schroomt u niet contact met ons op te nemen voor een gratis juridisch advies.