Koop online. Annuleren verruimd.

Bedenktijd

Als u voor 13 juni 2014 iets kocht op internet, had u een bedenktijd van zeven werkdagen. De bedenktijd wordt vanaf 13 juni 2014 langer: veertien dagen. U hebt dan dus twee weken de tijd om te bepalen of u de aankoop wilt houden.

Let op: de verkoper moet u informeren over de bedenktijd. Doet hij dit niet goed, dan wordt de bedenktijd verlengd naar maximaal twaalf maanden. Krijgt u alsnog later alle informatie? Dan hebt u opnieuw een bedenktijd van veertien dagen.

Geld terug nadat u gebruik hebt gemaakt van de bedenktijd

Wilt u van de overeenkomst af? Bijvoorbeeld omdat u het gekochte product toch niet wilt? Als u voor 13 juni 2014 tijdens de bedenktijd besloot om het contract te annuleren, kreeg u het geld terug binnen 30 dagen. Met de komst van de nieuwe regels moet u binnen veertien dagen uw geld terugkrijgen. Deze veertien dagen gaan lopen vanaf het moment dat u gebruik hebt gemaakt van uw bedenktijd.

Let op: de verkoper mag wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen.

Terugsturen product

U moet binnen veertien dagen nadat u van de bedenktijd gebruik hebt gemaakt het product terugsturen. Dit is ook een nieuwe regel.

Gratis juridisch advies.

 

Mocht de verkoper niet meewerken: neem voor gratis juridisch advies contact op met een van onze juristen. U ontvangt gegarandeerd binnen 24 antwoord op uw per telefoon of email gestelde vraag.